תכנית הטיול:
יום 1, 6.8.2020 מתל אביב אל דלהי:
נצא בטיסת לילה ישירה מתל אביב אל דלהי, עם חברת אייר אינדיה. ההמראה מנתב"ג מתוכננת לשעה 22:25 .
יום 2, 7.8 עמק קשמיר Kashmir ובית הסירה:
הבוקר ננחת בדלהי ונמשיך בטיסת פנים אל סרינגאר, בירת קשמיר, אליה נגיע בצהרים.
נעבור לביקור ולארוחה, בבית הסירה – חוויה ייחודית ומפנקת. אחר הצהרים נצא לשיט בתעלות העיר ובאגם, בסירת `שיקארה` Shikara. נחווה את יופיה של העיר סרינגאר ואת סמטאותיה מיתוך תעלות המים. סביבנו בתים וחנויות על קלונסאות ומעבר להם פרחי הלוטוס, הנופאר וערוגות חקלאות הצפה באגם.
לקראת הערב נצא אל בית הארחה מקסים, באזור הכפרי של קשמיר, שם נלון.
ימים 3 – 4, 8-9.8 האזור הכפרי של קשמיר Kashmir:
קשמיר, גן עדן עלי אדמות – הטבע במלוא עוצמתו. יערות ארזים, נופי פסגות, קרחונים, כרי מרעה רחבים, הרים ונהרות, בשילוב אנשים חביבים ומכניסי אורחים.
ביומיים אלו, נטייל ברכב וברגל במרחבי חבל ארץ מקסים זה. נלך ביערות עד ובין ארזים הבוהקים בירוק עז, נצפה מקרוב בפסגות מושלגות, בקרחונים ובמצוקים אדירי מימדים. נבקר בכפרים ציוריים, נרכב על סוסים (מי שירצה) ונתארח בהתיישבויות הרועים.
הנופים בקשמיר פשוט משגעים...
הלינות באתרי נופש, הממוקמים בפינות טבע ונוף יפיפיים. בתי הארחה עממיים, באזור הכפרי של קשמיר, בגבהים של 2700 – 2800 מטר.
ימים 5 – 6, 10-11.8 מערב לדאק Ladakh, למהיורו Lamayuru ועמק שאם Sham:
היום נעבור אל חבל לדאק. נצא בנסיעה מזרחה ונחצה את מעבר הז`וז`י-לה Zoji La , 3,530 מ` גובהו. עם כל פיתול בדרך, הצמחייה תתדלדל ובאחת ניכנס אל נופי המדבר הגבוה המרשימים בעוצמתם, של חבל לדאק.
נבקר בעמק `למה-יורו` Lamayuru. עמק זה, הנקרא גם "ארץ הירח", הינו ביטוי אמיתי ליכולות ההתפרעות של הטבע. יש סברה האומרת שהעמק של היום היה בעברו אגם כלוא בסכר טבעי. כאשר נפרץ הסכר, מרבצי המשקעים שנוצרו בתחתית האגם נתגלו כשכבות של חוור רך יחסית. הרוח מפסלת בו באומנות סוריאליסטית ויוצרת תמונת נוף קסומה הייחודית למקום. היום למה-יורו, הוא אחד ממנזרי לדאק הראשיים, עם `גומפה` Gompa מרשימה, כמו ניצבת בראש הסלע.
נבקר בעמק שאםSham שלאורך נהר האינדוס Indus. נלך בין שדות פוריים ונבקר בבתי הכפר. נהנה מאירוח מסביר פנים וארוחה לדאקית מסורתית בבית משפחה. נשלב הליכות בטבע ונחווה מקרוב את הניגוד של שפע המים וחורש ירוק, עם נוף סלע הגרניט החשוף, על צבעו העז.
הלינה בריזורטים במערב לדאק, בגובה של כ - 3,100 מ` ומעלה.
יום 7, 12.8 כוכי המתבודדים – אלצ`י Alchi – לה Leh - שנטי סטופה:
ניכנס אל עמק חבוי ונבקר את כוכי המתבודדים. נשוחח עם נזירים, נפגוש את תלמידי בית הספר שבמנזר וגם נשלב ביקור במנזר של נזירות.
נמשיך אל "אלצ`י" Alchi. נלך בסמטאות הכפר ונבקר במכלול של מנזרים עתיקים, על ציוריהם ועבודות העץ המרשימות שנשתמרו זה כאלף שנה.
נצפה בהתמזגות "נהר הזנסקר" Zanskar עם נהר האינדוס ונעצור בפינות נוף יפהפיות.
בהגיענו אל העיירה `לה`, בירת החבל, נעלה אל תצפית מקסימה מה"שנטי סטופה" Shanti Stupa- "מקדש השלום", הצופה על עמק לדאק, ועל הפסגות הסובבות את העיירה.
הלינה ב`לה`, בגובה של כ - 3,500 מטרים.
ימים 8 – 9 – 10, 13-15.8 עמק הנוברה Nubra Valley ומעבר ה"קרדונג-לה" Kardung-La:
בדרכנו אל עמק הנוברה, נעלה בדרך מתפתלת דרך מעברי הרים ובין קרחונים. ביניהם מעבר ההרים "קרדונג-לה" Khardung-La (5606 מ`) – המעבר הגבוה בעולם לרכב, החוצה את "רכס לדאק". תצפית עוצרת נשימה על "רכס הקרקורם" Karakuram. מסיב ענק המהווה את משולש הגבולות בין הודו, פקיסטאן וטיבט. גובה פסגות הקראקוראם עובר את 7000 המטרים ופסגתו, ה- K-2 (שבפקיסטאן), מגיעה ל- 8,611 מטר. נצפה על "קרחון הסיאצ`ן" Siachen המהווה את משולש הגבולות עם פקיסטאן וטיבט המהווה אזור מחלוקת פוליטי. נצפה על עמק לדאק ו"רכס הסטוק" מדרום לנו ואל "עמק הנוברה" מצפון.
נכיר את עמק הנוברה – "עמק הפרחים" בשפת המקום. עמק מרוחק ויפה במיוחד, הנמצא על נתיב "דרך המשי" העתיקה. בימים אלו, נפגוש את בהמות היאק באזורי המרעה הגבוהים. ניכנס אל אזור הדיונות שבעמק ונפגוש ב"גמלים הבקטרייאנים" (כפולי הדבשת).
נבקר באגם חבוי המקודש עלידי אנשי המקום. נלך בין שדות וכפרים, נתארח בבית משפחה מקומית ונתנסה בהכנת המומו Momo ועוד מהבישול הלדאקי. באחד הערבים נעלה אל תצפית קסומה על העמק ועל ההרים שסביבו, המחליפים צבעם עם רדת היום.
ביום 12 נעלה אל מעבר הקדונג-לה, נוסיף ונטפס רגלית לתצפית מרשימה מעל המעבר, קרוב לודאי על השלג. בשעות אחר הצהרים נשוב אל העיירה `לה`. נתמקם במלוננו ונצא לזמן חפשי בסמטאות העיירה וברחוב השוק המקומי.
בימים 8 – 9 הלינה בעמק הנוברה, בגובה של כ - 3,000 מ`.
ביום 10 הלינה ב`לה`.
במהלך ביקורנו בעמק הנוברה, נשתתף בחגיגת פסטיבל שונה, מהנה ומיוחד, בכפר הנמצא הרחק מעייני התייר הרגיל – חוויה יחודית במינה!!!
אלו ימים של מרחבים ושקט, קולות הטבע לבדם.
מרחב המאפשר לנו להיות קשובים לעוצמות סביבנו ובתוכנו.
זוהי חוויה לכל אדם.
יום 11, 16.8 חציית הרמה הטיבטית:
יום מלא של נסיעה מרתקת באחת מהדרכים היפות בעולם. נחצה את הרמה הטיבטית, דרך מעברי הרים מושלגים מהגבוהים בעולם.
נסיעה מהממת ביופייה באזורי נוף עוצרי נשימה.
נעלה לאורך יובלו הגבוה של נהר האינדוס, אל הרמה הטיבטית.
בדרכנו נראה התיישבויות של נוודים טיבטים באזור הגבוה ונצפה בבעלי חיים שוכני הגבהים. `מרמיטות`, `הימאליין אייבקס` ו`עיזי הפשמינה`. נחצה רכסים במעברי הרים כמו ה`לצ`ולונג-לה` (Lachulung-la) 5060 מ` ומעבר הברלצ`ה-לה (Baralacha-la) 4890 מ`. בדרכנו נעצור ונצפה באגם השמש המרהיב ביופיו Suraj-Tal. לאחר מעבר הברלצ`ה, נרד אל
עמק להול (Lahol). עמק יפהפה, פורה ומיושב, מלא בכתמי ירק ומפלי מים, היורדים מקרחוני עד היושבים על פסגות ההרים שמעלינו.
הלינה בעמק להול, בבית הארחה עממי, בגובה של כ - 3300 מטר.
ימים 12 – 13 – 14, 17-19.8 מעמק להול אל מנאלי Manali ועמק קולו Kullu Valley:
הבוקר נמשיך את סיורנו בעמק להול ולקראת הצהרים נעלה ונחצה את מעבר ההרים ה"רוטנג-לה" Rhothang-La (3980 מטר). במעבר זה נעבור בפיתאומיות מפתיעה אל נופי ההימלאיה הירוקה, שופעי המים ומלאים ביערות ארזים, אשוחים ואורנים, הבוהקים בירוק עז. בין הרים נישאים, יערות עד ונהרות גועשים, חבויה לה מנאלי. עיירה קטנה יפהפייה, סביבה כפרים ציוריים ומעיינות חמים.
זהו גם מעבר תרבותי חד. להבדיל ממערכת האמונות הבודהיסטיות שחווינו בלדאק ועמק להול, נפגוש ב"עמק קולו" Kulu valley ולאורך "נהר הביאס" Bias River, עם שונה, עם שפה שונה ובעל תרבות ומערכת אמונות הינדואית.
האזור נקרא גם "עמק האלים", אשר בו כפרים יפהפיים, מקדשים ומבצרים עתיקים.
ימים אלו יוקדשו לטיולים במנאלי העתיקה, ביערות שסביבה ובנופים הקסומים שלאורך "נהר הביאס Bias" השוצף. נתוודע אל המיתולוגיה ההינדואית דרך ביקורים במקדשי עץ ואבן מיוחדים, כמו מקדש מקדש "האלה הדימבה" המהווה חלק מ"אפוס המהברטה". במקדש "וושישט" Vashisht העתיק נוכל לענג את גופנו ולתת מרגוע לנפשנו במעיינות החמים.
נקדיש זמן משמעותי לביקור בכפרים בחלקיו השונים של "עמק קולו" וכהרגלנו, גם נתארח בבתי התושבים.
בימים 12 – 13, הלינה במנאלי בגובה של כ - 2050 מטר.
ביום 14 הלינה בעמק קולו.
ימים 15 – 16 – 17, 20-22.8 אזור דרמסלה Dharamsala והמרכז הטיבטי:
נצא בנסיעה אל דרמסלה בדרך הררית, מיוערת ויפהפייה.
נכיר את אזור דרמסלה ונסייר במורדותיה המערביים של ההימלאיה הירוקה. גם אזור זה מתאפיין בנוף הררי מיוער עם פסגות מושלגות מעל, ונהרות שוצפים מתחת.
פה בנו הטיבטים את ממשלתם הגולה, לאחר שבשנת 1959 נאלצה המנהיגות הטיבטית לברוח מאימת הכיבוש הסיני. גם כיום, העם הטיבטי חייב לקיים את אורח חייו המסורתי מחוץ לארצו. הכפר הטיבטי מקלאוד גנג` Macleod Ganj ניתן על ידי ממשלת הודו, להיות מקום מושבה של המנהיגות הטיבטית ובראשה "הדלאי למה" .Dalai Lama פה נטעו הטיבטים את מרכזם הרוחני, בנו מרכזי רפואה, חינוך ואומנות מסורתית לשימור תרבותם.
בדרמסלה נעמיק את היכרותנו עם התרבות והפילוסופיה הבודהיסטית. נטייל בכפר הטיבטי ובכפרים הינדואים, נפגוש בתושבים ונשוחח עם נזירים ונזירות.
נבקר במקדש הטיבטי הגדול, נחזה בטכסיהם ונקשיב לשירתם.
נבקר ב`נורבולינקה`, מרכז מלאכות היד הטיבטי ובפנימייה הקולטת ונותנת בית, חינוך וחיי קהילה לילדים, פליטים ויתומים, הנמלטים מטיבט.
נשלב הליכות בפינות טבע קסומות, נתארח בבית משפחה ונהנה ממופע מוסיקאלי מרגש.
הלינה באזור דרמסלה – 3 לילות, בגובה של כ - 2000 מטר.
קול צלצול פעמונים וגלגלי תפילה ילוונו בימים אלו.
משהו קסום שורה במקום הזה, השובה כל לב.
ימים 18 – 19, 23-24.8 מדרמסלה אל אמריצר Amritsar ומקדש הזהב:
בבוקר יום 19 נשלים את ביקורנו באזור דרמסלה. לקראת הצהרים נרד מרכס ההימלאיה אל המישורים של הודו. ניכנס לביקור לילה במקדש הזהב שבאמריצר Amritsar – `בריכת הנקטאר`, מרכזם הרוחני ומעוזה של בני הקהילה ה`סיקהית` Sikh Comunity.
במקדש הזהב נבקר פעמיים. בביקור הלילה, השתקפותו המוזהבת של המקדש בבריכה שסביבו, קסומה ממש. נקיף את `בריכת הנקטאר` ונשתתף בטקס השכבת הספר הקדוש. בביקור היום נראה את המקדש במלוא הדרו ונבקר במטבח ובחדר האוכל, המגיש ארוחה חמה לעשרות אלפי עולי רגל מידי יום ומופעל על ידי מאות מתנדבים. כמובן שגם אנחנו נצטרף ונעזור בהכנת האוכל.
נוסיף וניסע אל גבול הודו – פקיסטן, לחזות בפאן נוסף בהוויה ההודית. אלפים המשתתפים בהצגה תיאטרלית משעשעת, בעת סגירת הגבול מידי ערב.
הלינה באמריצר – 2 לילות.
יום 20, 25.8, מאמריצאר אל תל אביב:
נצא בטיסת בוקר מאמריצאר אל דלהי. שם נעבור אל הטיסה הבינלאומית שלנו, מדלהי אל תל אביב, עם חברת אייר אינדיה. הנחיתה בתל אביב מתוכננת לשעה 21:45 (שעון ישראל).