מסע קולינארי מופלא לצפון הודו
הצעות מיוחדות
04-6898088 facebook facebook facebook

טיולי נושא מיוחדים

מסע קולינארי מופלא לצפון הודו

כולל פסטיבל ההולי - חג האביב הצבעוני 

תאריכים
מספר ימי טיול: 14
8-21.3.2020
קבוצה קטנה מקסימום 16 מטיילים
בהדרכת: אסף גדרון וערן גורנר
מחיר הטיול: 4,400 $
תוספות:
השתתפות בקופת הטיפים - 80 $
ויזה להודו - 85 $
כולל פסטיבל ההולי - חג האביב הצבעוני

התכנית 'על קצה המזלג' :

~ חגיגות של צבע וטעם בג'ייפור, בירת רג'סטאן - ארץ המלכים בזמן פסטיבל ההולי.
~  עולי רגל, טקסים, רוחניות ואוכל מבורך בורנאסי העיר הקדושה לגדות נהר הגנגס
דלהי - סיורים בעיר המרתקת והבירה של הודו, גם מבחינה קולינארית
~  נופי ההימלאיה המרהיבים וכפרים מקסימים באזור דרמסלה, עם המנות הייחודיות של תושבי ההרים ומפגש עם התרבות והמטבח הטיבטי
~ המטבח הקהילתי הגדול בעולם במקדש הזהב באמריצר, לצד סיור אוכל רחוב שלא תשכחו וחוויה פותחת לב בכפר חלקאי פנג'אבי אופייני.

 

למי מתאים הטיול המיוחד הזה?

 לאלו שעבורם אוכל וחוויית הטעמים הוא ערוץ מרכזי להיכרות עם מקום ותרבות.

 לאלו שרוצים להעמיק את היכרותם עם מגוון המנות העצום, דרכי ההכנה וחומרי הגלם של המטבח ההודי, ללא צורך בידע קודם.

 לאלו שחשוב להם לטייל בהודו במסגרת עוטפת שמקנה ביטחון ושקט נפשי ובזמן קצר יחסית לצלול עמוק למפגש תרבותי מרתק ובלתי נשכח.

 

טיול ייחודי ברמת תיירות מפנקת הצולל לעומק הטעמים, הריחות וחוויות החושים שהודו מציעה לנו. בדגש מיוחד על האוכל הצמחוני.

את הטיול הזה בנינו בקפידה עבורכם מתוך ניסיון והיכרות עמוקה של שנים עם הודו והאוצרות המדהימים שיש לה להציע. מצד אחד בנינו טיול רך ומפנק ומצד שני מסע אל עומקה של התרבות ההודית שישאיר חותם בכל אחד ואחת ממכם. בטיול הזה נכיר את הודו מקרוב דרך האוכל והקולינאריה האקזוטית והכל כך עשירה שלה.

נגיע לאזורי נוף יפהפיים ונשלב מפגש והיכרות עם התרבות הצבעונית המרתקת דרך סיורים במנזרים ומקדשים, השתתפות בטקסים מרגשים ואירוח בבתי משפחה אוטנטיים בכפרים.

במהלך הטיול נשתתף במספר שיעורי בישול, נסייר בשווקים, נאכל במסעדות המומלצות ביותר, נכיר את חומרי הגלם והתבלינים העיקריים של המטבח ההודי.

ייחודיות הטיול הזה הוא השילוב המנצח של טיול מפנק במקומות מרתקים עם נגיעה עמוקה בלב ליבה של התרבות ההודית, דרך הטעמים.

אנחנו רוצים שתחזרו הביתה עם מזכרת לכל החיים של חוויה ישירה ועמוקה עם הודו, הידע והאוצרות העמוקים והאינסופיים של הארץ המופלאה הזאת .

 

תוכנית הטיול
מחיר והערות
מפה
על המדריך
תמונות מהשטח
טופס הרשמה

יום 1,  8.3.19    הטיסה להודו :
נצא בטיסה ישירה עם אייר אינדיה, מתל אביב אל דלהי. ההמראה מישראל מתוכננת ל-21:25.

ימים 2 –  3,    9-10.3   ג'ייפור Jaipur בימי חגיגות ה 'Holi' :
הבוקר ננחת בדלהי וממנה נמשיך בטיסת פנים אל התחנה הראשונה במסענו - ג'יפור, 'העיר הורודה' ובירת רג'סטאן. בג'ייפור נצפה ב'ארמון הרוחות' Hawa Mahal  ובמבצר אמבר המרשים.
נסייר בשווקים על גבי ריקשות וברגל ונטעם את המנות האופייניות למטבח הרג'סטאני, דוגמת ה- Dal Bati Churma וה- Gatte ki Sabji.
באחד הערבים נצא לראות סרט הודי בקולנוע מקומי – חוויה הודית לכל החושים.
בימים אלו חוגגים בהודו את ה'הולי' - פסטיבל האביב הידוע כפסטיבל הצבעים.
גם אנחנו ניקח חלק בחגיגות השמחות והססגוניות ונהנה ממסיבה מיוחדת ושמחה שלא תשכחו.

הלינה בג'ייפור במלון Radisson Blu או דומה ברמה - 2 לילות.


ימים  4 – 5,   11-12.3    נהר הגנגס בורנאסי  Varanasi :
טיסת בוקר מוקדמת מג'ייפור אל ורנאסי.
עירו העתיקה של האל שיווה נחשבת עבור רבים המקום הקדוש ביותר בהודו. 
זוהי עיר של קיצוניות, לכלוך וטהרה, קדושה וחול, חיים ומוות. ורנאסי היא עיר מדהימה וביקור בה מחלחל פנימה ומשפיע עמוקות על כל אדם. היא גדושה בפעילות רוחנית וכן במראות נוף טבע ואדם מרשימים. נסייר לאורך גהטות הנהר ובסמטאות העיר העתיקה. נשתתף עם עולי הרגל הרבים בטקס פוג'ה המתקיים בגהאט המרכזית. הטקס המרשים, נערך בשקיעה ונקרא אארטי Aarti. הטקס מלווה באש, קטורת, שירה, פעמונים, וכלי נגינה.
בבוקר יום 5 נשכים קום ונצא לשייט בסירה בשעת הזריחה. מול עינינו "עירו של שיווה" תתעורר ליום חדש עם הריטואלים היומיים של רחצה וטהרה. נשלב גם  ביקור גם בסארנאת Sarnath, המקום בו בודהא שאקיאמוני נתן את דרשתו הראשונה.

בורנאסי, נתארח בבית משפחה לשיעור בישול וארוחה משותפת, נאכל במסעדה מקומית אוטנטית את ארוחת ה'טאלי' Thali meals. נטעם את ה'לאסי' משקה היוגורט המפורסם והמרענן של צפון הודו, נשתה כוס מסאלה צ'אי מתוק בכוס חרס חד פעמית ונטעם את המנה הפופולארית בוראנאסי - Baati Chokha.

הלינה בורנאסי במלון Ramada JHV או דומה ברמה – 2 לילות

 

ימים 6 – 7,   13-14.3   דלהי  Delhi:
נמשיך מורנאסי בטיסת פנים אל דלהי - בירתה הצבעונית והמעניינת של הודו.
דלהי היא הלב הפועם בחוזקה של הודו הענקית. נבקר בשער הודו ובמקדש Akshardham החדש והמרהיב ביופיו, המוקדש למורה רוחני בן המאה ה-18.

בדלהי העתיקה נערוך סיור טעימות חווייתי במיוחד, של אוכל רחוב טרי ומעורר תיאבון. במהלך הסיור נטעם למעלה מ-10 חטיפי רחוב שונים, נלמד על החומרים מהם הם עשויים ודרכי ההכנה. 'אלו טיקי' קציצת תפוחי אדמה ברוטב יוגורט ותמר הינדי, וגלידת קולפי ביתית, הם מבין המנות שנטעם. נשלב גם ביקור בשוק התבלינים הטריים. חלק גדול ממסעדות הרחוב באזור זה פועלות כבר למעלה מ-100 שנים עם מתכונים שעוברים מדור לדור.

בדלהי גם נוכל לטעום את האוכל שמגיע מדרום הודו, שם המטבח מבוסס על אורז, קוקוסים ומטבלי הצ'אטני השונים והמגוונים. נטעם את ה'מסאלה דוסה' מנת הדגל המפורסמת של המטבח הדרומי ומנות נוספות.

הלינה בדלהי במלון Hans או דומה ברמה – 2 לילות

 

ימים 8 – 9 – 10,  15-16-17.3  דרמסלה Dharamsala והמרכז הטיבטי:
מדלהי נדלג בטיסה פנימית אל דרמסלה, אשר שוכנת בעמק קנגרה Kangra Valley  הפורה שבמדינת ההימלאיה- הימצ'ל פראדש Himachal Pradesh.
חודשי האביב הם תקופה מעולה לבקר על רכס ההימלאיה, פסגות ההרים עדיין מכוסות מעטה לבן, עצי הרודודנדרון פורחים באדום לוהט ומרהיב ועשב רענן וטרי מכסה את מורדות ההרים.
הכפר הטיבטי מקלאוד גנג' Macleod Ganj , השוכן ב-10 ק"מ מעל העיר דרמסלה, ניתן על ידי ממשלת הודו למנהיגות הטיבטית לאחר שבשנת  1959 נאלצה לברוח מאימת הכיבוש הסיני.
גם כיום, העם הטיבטי אינו יכול לקיים את אורח חייו המסורתי בארצו.
פה בנו הטיבטים את ממשלתם הגולה. מרכזי רפואה, חינוך וכמובן את מרכזם הרוחני ובראשו "הדלאי למה"  .Dalai Lama באזור דרמסלה נעמיק את היכרותנו עם התרבות והפילוסופיה הבודהיסטית. נבקר במקדש הטיבטי הגדול, נחזה בטכסיהם ונקשיב לשירתם.
נתנסה במדיטציה בודהיסטית, נטייל בכפר הטיבטי, נבקר ביקור מרגש בכפר הילדים הטיבטיים, נפגוש בתושבים ונשוחח עם נזירים. נבקר ב'נורבולינקה', מרכז מלאכות היד הטיבטי ונשלב הליכות בטבע הקסום אל מפלים ונקודות תצפית מרשימות.

נבקר בכפרי הסביבה ההודים, של בני קהילת ה'גאדי' אשר בעבר באופן מסורתי עיסוקם העיקרי ברעיית צאן בכרי הדשא ההרריים ונתארח לארוחה מסורתית חגיגית שנקראת Dham שבדרך כלל שמורה לשמחות ואירועים המוניים כמו חתונות וימי חג. ארוחת ה-Dham מבושלת בסירים מיוחדים על כירות אש גלויה, תוכן לכבודנו בבית משפחה של חברים באחד מכפרי הסביבה. נכיר את סגנון הבישול המסורתי של אנשי ההרים, נשוחח עם נשות המשפחה ונכיר את אורחות חייהן.

בבאגסו נחווה שיעור בישול עם Rajni Chouhan, בשלנית מופלאה מהכפר בהגסו שהיוותה את ההשראה לשף ערן גורנר.
וכך ערן מספר: "בתחילת שנות האלפיים הוזמנתי לסעודה משפחתית אצל משפחת צ’אוהא’ן. זה היה האוכל ההודי הכי טוב שאכלתי עד אותו יום. כששאלתי מי בישל? הציגו בפני את רג’ני שהייתה טבחית כבר מגיל 5 במטבחים שונים באיזור. למדתי ממנה המון, והיום היא הפכה למוסד ״המטבח של טרימורטי״, שאין ביקור בדהרמסאלה בלי סדנת בישול אצל רג’ני".

במקלוד גאנג' נתנסה גם בשיעור בישול טיבטי ונלמד להכין את כופתאות ה'מומו' הטעימות, לחם טיבטי ומרק טיבטי מסורתי עם אטריות עבודת יד.

דרמסלה היא גם אחד המרכזים של המטיילים התרמילאים, בעיקר ישראלים, הממלאים אותה כל עונה. יינתן גם זמן חופשי לקניות, עיסויים ושיטוט עצמאי.

הלינה בדרמסלה במלון Norbu House או דומה ברמה - סה"כ 3 לילות.

 

ימים  11 – 12,   18-19.3   אמריטסאר ומקדש הזהב  Amritsar:
נמשיך מדרמסלה בנסיעה אל אמריצר (200 ק"מ, כ- 5 שעות).
פירוש השם אמריטסאר הוא 'בריכת נקטר האלמוות'. כאן שוכן מקדש הזהב Golden Temple - מרכזם הרוחני של בני הדת ה'סיקהית' Sikh. האווירה במקדש  מ ד ה י מ ה וקסומה.
נערוך ביקור מעמיק במקדש הזהב ביום וגם בלילה. נבקר כמובן גם במטבח ובחדר האוכל, המגיש ארוחה חמה לעשרות אלפי עולי רגל מידי יום ומופעל אך ורק על ידי מתנדבים, גם אנחנו נתנדב וניקח חלק בהכנת פיתות הצ'פאטי ובערבוב תבשילי העדשים בסירי הענק.

נשלב סיור טעימות בדוכני אוכל רחוב ונאכל בדהבה פאנג'בית Punjabi Dhaba מפורסמת. במסעדות ה'דהבה', התפריט בד"כ מצומצם, האוכל בה בדרך מבושל מראש, סיר מכל מנה ומוגש עד שנגמר. מקור ה'דהבות' מחבל פאנג'אב והן ידועות במיוחד בטעמים עשירים, בשימוש הנדיב ב'גהי' החמאה המזוקקת. ניתן למצוא סניפים של דהבות פנג'ביות בכל רחבי הודו.

ביום 12 בשעות אחר הצהריים ניסע אל גבול הודו – פקיסטן לחזות בחוויה הודית תיאטרלית, משעשעת ומרשימה בעת סגירת הגבול עם פקיסטן מידי ערב.

הלינה באמריצר במלון Ramada או דומה ברמה – סה"כ 2 לילות

 

יום 13,  20.3  מפנג'אב  Punjab חזרה אל דלהי:
היום נצא מהעיר ונעבור חוויה בלתי נשכחת ואינטראקטיבית בכפר חקלאי פנג'אבי טיפוסי.
נסייר בכפר ושדותיו ברגל ועל גבי טרקטור עם עגלה, נפגוש את נשות הכפר, נתארח בבית משפחה להדגמת בישול וארוחת צהרים, נשוחח איתם, נשחק משחקים וגם נרקוד.
אחר הצהריים נטוס מאמריצר חזרה אל דלהי ונצא לארוחת ערב חגיגית ומסכמת לסיום הטיול במסעדה מעולה באזור ה'קונאט פלייס' הכיכר המרכזית של דלהי.
הלינה בדלהי במלון Hans  או דומה ברמה.


יום 14,  21.3  דלהי וחזרה לישראל:
חצי יום נוסף להשלמת הטיול באתריה המרתקים של דלהי.
לקראת הצהרים נמשיך אל שדה התעופה לקראת הטיסה הישירה חזרה לישראל עם אייר אינדיה. ההמראה מדלהי מתוכננת לשעה 15:30 והנחיתה בישראל ל- 20:45.
 

 

מחיר הטיול למטייל בקבוצה של  12  - 16 מטיילים :   4,400 $

תוספות:
עלות ויזה (אשרת הכניסה להודו)- 85 $ למטייל.
השתתפות בקופת הטיפים לנותני השירותים בהודו: 80$ למטייל.

** הטיול כולו בכלכלה מלאה. להערכתנו, סדר גודל של כ- 50 דולר בלבד, יספיקו, כדי להשלים את כל ההוצאות הנוספות לאורך הטיול כולו (פרט למתנות, מזכרות וקניות אישיות).


מחיר הטיול כולל:

  • טיסות בינלאומיות ישירות עם אייר אינדיה.
  • 5 טיסות פנים לכל מטייל. דלהי – ג'ייפור, ג'ייפור – ורנאסי, ורנאסי – דלהי, דלהי – דרמסלה, ואמריצר – דלהי.
  • 12 לינות: בחדר ל- 2.  בבתי מלון טובים כמפורט בתוכנית הטיול.
  • כלכלה:  כלכלה מלאה לאורך כל הטיול, כולל מים מינרלים. ארוחות הבוקר במלונות. ארוחות הצהריים והערב בבתי משפחה או במסעדות טובות ומומלצות, בהן נתוודע למגוון הטעמים ההודי.
  • כל הנסיעות: עפ"י תכנית הטיול. בג'ייפור, ורנאסי ודלהי נסיעה באוטובוס תיירים ממוזג ונוח, ברמה גבוהה. באזור דרמסלה ואמריצר הנסיעה ברכבי מיניוואן נוחים וחדישים עם נהגים מקצועיים, עד 4 מטיילים ברכב. הנסיעות המקומיות הקצרות, בהן הדרכים צרות, תתבצענה ברכבים מקומיים קטנים (ריקשות וכדומה).
  • מדריכים מקומיים.
  • מדריך ישראלי – אסף גדרון.
  • מלווה ומדריך קולינאריה – ערן גורנר.
  • כל הפעילויות והמפגשים שבתכנית הטיול – מסיבה לכבוד ההולי /  3 שיעורי בישול / סיורי טעימות אוכל רחוב / חוויה כפרית בפנג'אב / נסיעות בריקשה / סרט קולנוע ועוד הפתעות...
  • כניסות לכל האתרים שבתוכנית הטיול.
  • פגישת הכנה, בה יינתן תדרוך מקיף על כל הקורה בטיול, לפני יציאת הטיול וקבלת תיק מטייל מושקע, עם מידע מודפס, מפות ועוד...

 

מחיר הטיול אינו כולל:

  •  ויזה (אשרת הכניסה להודו, מצוין בנפרד)- עלותה דרכנו 120 דולר.
  • טיפים (מצוין בנפרד).
  • שתייה מעבר למים מינרלים.
  • ביטוח נוסעים (חובה). 
  • הוצאות בעלות אופי אישי כגון: טלפונים, כביסה, קניות אישיות, מזכרות, מתנות, הזמנות אישיות בבתי המלון וכד'.
  • כל פעילות עצמאית, ו/או שאינה במסגרת כלל הקבוצה.
  • כל דבר החורג מ"תוכנית הטיול" וכל דבר שאינו מוזכר בסעיף "מחיר הטיול כולל" .

 

הערות למחיר הטיול:
• למטייל המשתמש בחדר ליחיד - Single room - תוספת של 680 דולר.
• יציאת הטיול תובטח לאחר הרשמתם של 10 מטיילים. במצב של קבוצה בת 10 – 11 מטיילים בלבד, תחול תוספת מחיר של 200 דולר למטייל.
• מחיר הטיול יבוטא בשקלים, ויחושב על פי מחירו הדולרי, כפול שער העברות והמחאות (הגבוה), ביום העסקים הקרוב שלאחר פדיון התשלום (כל עוד שער הדולר עומד על  3.5 שקלים ומעלה).
• במצב ששער הדולר – USD, ירד למטה מ- 3.5 שקלים לדולר, עלויות הטיול יבוטאו בשקלים ויחושבו על פי שער המינימום השקלי שנקבע - 3.5 ש"ח לדולר.
• מחיר הטיול הינו לתוכנית הטיול המוצגת כאן וכפי שהיא מתוכננת. במקרה של שינויים בתוכנית הטיול או מצבים בלתי מתוכננים, שאינם קשורים בנו, תוך כדי הטיול, בשל שינוי בזמני טיסות/ מזג אוויר/ שביתה מקומית וכדומה, על המטיילת להיות מוכנה לאפשרות שתצטרך להוסיף את תוספת העלות היחסית לשינוי לאחר החזרה לארץ.


סדרי הרשמה ותשלומים:
• עם ההרשמה לטיול יש לשלם מקדמה על סך 1000 שקלים למטייל, למלא את טופס הרישום ולשלוח צילום דרכון.
• יתרת התשלום תושלם עד סוף ינואר לכל המאוחר.
• ניתן לשלם בכרטיס אשראי או בהעברה בנקאית.
• תשלום בכרטיס אשראי ניתן לחלק ל-6 תשלומים ללא תוספת.
• פרטי חשבון הבנק להעברה בנקאית: בנק אגוד (סימנו 13), סניף חיפה  – 081. על שם לגעת בהודו,  מספר חשבון : 4792579.
 

טופס הרשמה למסע קולינארי מופלא לצפון הודו
שים לב! הטופס תומך בהוספת מספר מטיילים לא הגבלה
פרטי קרובים הנשארים בארץ:

הוסף מטייל
סוג החדר המבוקש במלונות:
* חדר עם שותף יתאפשר במידה שימצא שותף מתאים, במידה ולא יימצא השותף ישתמש המטייל בחדר ליחיד וישלם את “התוספת - חדר ליחיד”
הערות ובקשות מיוחדות למיקום הישיבה/אוכל בטיסה:
חתימת המטייל:
אני מתחייב להסדיר את כל התשלומים הכלולים ב"מחיר הטיול", כולל תוספות במידה שישנם כאלו, כסדרם ולפי המועדים שנקבעו. במקרה של שינויים בתוכנית הטיול, או מצבים בלתי מתוכננים, או שימוש באלמנטים שלא תומחרו "במחיר הטיול", ידוע לי שישנה אפשרות שאצטרך להוסיף במקום את תוספת העלות הכספית היחסית לשינוי. אני מתחייב שבזמן הטיול יהיה ברשותי ביטוח נוסעים כמפורט ובמידה שיש לי בעיה בריאותית הידועה לי איוועץ ברופא המטפל שלי, אקבל את אישורו להשתתפותי בטיול ואת הנחיותיו ובנוסף אפרט אותה כאן:

אסף גדרון: 
בוגר מדרשת שדה בוקר,בעל תואר ראשון בביולוגיה, תואר שני באקולוגיה מדברית, ממקימי "אשרם במדבר" ומכור להודו. חי ומטייל בהודו ב 7 השנים האחרונות. חובב יערות וערים קדושות.
" מאז המפגש הראשוני עם הודו בשנת 95'  הודו לא מפסיקה לסקרן אותי. הגיוון האנושי, התרבותי, הדתי של העולם האדיר הנקרא הודו הוא כמערת אוצרות ללא סוף. הטבע הפראי ושילובו עם התרבות העתיקה תמיד הילכו עלי קסם. ביליתי למעלה מ 7 שנים נטו בהודו והיד עוד נטויה". 

 

ערן גורנר:
שף ובעלים של קייטרינג רג’ניס המגיש אוכל הודי אותנטי משנת 2012. חוקר ומעריץ של המטבח ההודי. מלמד ומעביר סדנאות בישול הודי משנת 2014. "מאז ומעולם האוכל ההודי היה בעיני הקסום והאקזוטי ביותר בעולם. מביקורי הראשון בהודו ועד למסעדות ההודיות המערביות ששכנו בכל עיר שבה ביקרתי. במשך שנים התחקיתי אחרי המתכונים המסורתיים והתבלינים היחודיים של המטבח ההודי. בדרכי פגשתי שפים מדהימים עם המון ידע וידי קסם, והדרך נפתחה אל מקומות מדהימים של טעם, געגוע וניחוחות תבלינים. מאז ועד היום אותם תבשילים משמחים, ממלאים כל מפגש בריחות ובצבעים של תת היבשת המדהימה הזו. בעודי נהנה לראות את התגובות לטעם האותנטי של הודו, ולזיכרונות ולסיפורים השזורים בכל מאכל ותבלין".